Pirmoji Lietuvoje medaus someljė Rasa: medus negali būti naudojamas vien tik arbatai pasaldinti
Rasa nuolatos kartoja, kad medus gali būti naudingas ne tik arbatoje ar peršalus. Jis gali būti ir vaistas, ir didžiausias gardumynas. Rasa žino, ką kalba, nes yra pirmoji Lietuvoje medaus someljė ir kartu tarptautinės gastronomijos mokslų ir studijos asociacijos narė.
Po biomedicinos bakalauro ir gastronomijos magistro studijų Škotijoje daugiau kaip metus savanoriavau ekologiškuose ūkiuose Pietų ir Centrinėje Amerikoje. 2020-aisiais iš Brazilijos grįžusi gyventi į Lietuvą pradėjau iš tėčio mokytis bitininkystės - taip gimė mūsų prekės ženklas „Užpelkių medus“. Į medaus someljė studijas Italijoje mane nuvedė noras ne tik pačiai labiau pažinti medų kaip produktą, bet ir supažindinti su juo kitus. Savo veikloje apjungiu praktinę patirtį, medaus juslinės analizės žinias, bei gastronomijos principus. Rašau ir kalbu ne tik apie medų, bet ir apie maistą bei jį supantį kontekstą plačiąja prasme. Esu Tarptautinės gastronomijos mokslų ir studijų asociacijos (ISGSS) narė.
Plačiau apie Rasą galite paskaityti čia: